Κεφαλαλγίες
kefalalgia     Οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες ταλαιπωρούν ένα μεγάλο μέρος των συνανθρώπων μας, αφαιρώντας τους ώρες ή και ημέρες «από τη ζωή τους», από την εργασία, από τις οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις, πάνω απ΄ όλα από την κατάσταση ευεξίας που «δικαιούται» κάθε άνθρωπος.
     Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες το  50% των ασθενών που επισκέπτονται τον γιατρό παραπονούνται και για πονοκέφαλο, ενώ ένα 65% του γενικού πληθυσμού αναφέρει περιοδικούς πονοκεφάλους αλλά μόνο το 20% αναζητά ιατρική θεραπεία.
     Έχει γίνει κατάταξη των κεφαλαλγιών ανάλογα με τον μηχανισμό πρόκλησής τους αλλά  η πλειοψηφία των πονοκεφάλων είναι χωρίς σοβαρή αιτιολογική παθολογία  (όγκος, ενδοκράνια αιμορραγία κλπ που είναι κρίσιμες καταστάσεις).
     Η Συμβατική Χημική Ιατρική χρησιμοποιεί μια σειρά χημικών φαρμάκων που ανακουφίζουν μόνον πρόσκαιρα αλλά  που εγκυμονούν κινδύνους με το πλήθος  άμεσων ή μακροπρόθεσμων σοβαρών παρενεργειών.
     Η Ομοιοπαθητική και ο Βελονισμός υπερέχουν συντριπτικά, κατορθώνοντας όχι μόνο την πρόσκαιρη ανακούφιση αλλά την σταδιακή έως και πλήρη απομάκρυνση της συγκεκριμένης διαταραχής με ταυτόχρονη ενδυνάμωση όλου του αμυντικού μηχανισμού. Η πορεία της θεραπείας βεβαίως εξαρτάται και από την συνοδό βαρύτητα της γενικότερης παθολογίας καθώς και από τους όρους της αγωγής και οδηγίες του γιατρού.
     Ο ασθενής αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα και ολιστικά, δηλαδή λαμβάνονται υπ΄ όψιν οι γενικότεροι όροι και συνθήκες που γέννησαν την όλη ψυχοδιανοητική και σωματική παθολογία και βάσει αυτής της γενικής εικόνας επιλέγεται  το ομοιοπαθητικό φάρμακο ή τα σημεία βελονισμού. Τόσο τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, όσο και ο βελονισμός, δεν έχουν παρενέργειες και φυσικά κερδίζουν συνεχώς έδαφος ως πρώτης επιλογής θεραπεία.
 
RocketTheme Joomla Templates