ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ
" η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου η τροφή σου"
Ιπποκράτης
Από αρχαιοτάτων χρόνων είναι γνωστή η βαρύτητα της αξίας της σωστής διατροφής και ο ρόλος της στην διατήρηση και στην αποκατάσταση της υγείας.
 

Δίδονται διατροφικές συμβουλές αναλόγως του φυσιο-παθολογικού προφίλ κάθε ασθενούς, καθώς και εξατομικευμένη προσωπική διαιτητική αγωγή, όπου κρίνεται απαραίτητη.

Εξατομικευμένες δίαιτες, και για έλεγχο βάρους - αδυνάτισμα, συνήθως συνδυάζονται με Ομοιοπαθητική, Βελονισμό, Φυτικά σκευάσματα, Βιταμίνες κλπ με απαραίτητη την σωματική Άσκηση.
Σε κάποιες περιπτώσεις μη ελέγξιμης τροφικής δυσανεξίας* προτείνονται tests** ανίχνευσης  δυσανεξίας - αλλεργίας σε εξειδικευμένα εργαστήρια. 

Σε κάποιες περιπτώσεις μη ελέγξιμης τροφικής δυσανεξίας* προτείνονται tests** ανίχνευσης  δυσανεξίας - αλλεργίας σε εξειδικευμένα εργαστήρια.

* Τροφική δυσανεξία ή ευαισθησία αποτελεί μια «κρυμμένη τροφική αλλεργία» αλλά που δεν εκδηλώνεται αμέσως όπως η κλασσική τροφική αλλεργία αλλά αναπτύσσεται βραδέως υποσκάπτοντας την υγεία σε πολλά επίπεδα και συστήματα. Είναι αποτέλεσμα ευαισθησίας σε μια ή περισσότερες τροφές ή πρόσθετα αυτών..

**Τests ανίχνευσης  δυσανεξίας. Αποκαλύπτουν τις τροφικές και χημικές ευαισθησίες, καταδεικνύοντας με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια, τι πραγματικά συμβαίνει στον οργανισμό όταν καταναλώνεται μια τροφή ή εκτίθεται σε κάποια χημική ουσία. Με αυτή τη γνώση, δημιουργούμε την κατάλληλη δίαιτα απομακρύνοντας από το διαιτολόγιο του ασθενούς τις τροφές στις οποίες εμφανίζει δυσανεξία για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι ο οργανισμός του να απευαισθητοποιηθεί.


 
RocketTheme Joomla Templates