Υπηρεσίες
Ο κορμός της θεραπευτικής προσέγγισης (η κεντρική, η βασική θεραπεία) είναι η Κλασσική Ομοιοπαθητική, όπως την έχουν διδάξει και εφαρμόσει οι μεγάλοι δάσκαλοι της Ομοιοπαθητικής, S.C.Hannhemann, J.T.Kent, C.Herring κ.ά., καθώς και ο σύγχρονος, αναβιωτής της, καθηγητής Γιώργος Βυθούλκας (εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ) κοντά στον οποίο θήτευσε και θητεύει ο ιατρός Πάνος Κατσακιώρης, επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής Δυτικής Ελλάδος.


Η Ομοιοπαθητική είναι βαθιά, ολιστική, αιτιολογική θεραπεία. Αναζωογονεί τον οργανισμό, κινητοποιώντας τους αμυντικούς μηχανισμούς του και στρέφει μια παθολογική μεταβολή προς την φυσιολογική λειτουργία.

Συμπληρωματικά ή Εναλλακτικά χρησιμοποιούνται όλες οι φυσικές θεραπείες, όπως Βελονισμός, Φυτοθεραπεία - Αρωματοθεραπεία κλπ.

Πιθανή Διαιτητική αγωγή καθώς και λήψη συμπληρωμάτων διατροφής, Βιταμίνες, Μέταλλα, Ιχνοστοιχεία, Αντιοξειδωτικά κλπ είναι στην διακριτική ευχέρεια του θεράποντος ιατρού.

Επιπροσθέτως, εφ' όσον κρίνεται απαραίτητο, γίνονται συμπληρωματικές εξετάσεις: Ιριδοδιάγνωση, Mέτρηση Οξειδωτικού Στρες, Μέτρηση Τροφικής Δυσανεξίας κλπ .

Ο ιατρός δέχεται με ραντεβού, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Στην πρώτη συνάντηση - επίσκεψη, η ιατρική εξέταση διαρκεί περίπου μία ώρα και περιλαμβάνει: αναλυτικό ιστορικό πάνω σε όλη την παθολογία (τρέχουσα και παρελθούσα) του ασθενή, κλινική εξέταση, έλεγχος των εργαστηριακών του εξετάσεων κλπ. Γι' αυτό, ο ασθενής, καλό θα είναι να προσκομίζει ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο στο γιατρό (γνωματεύσεις των ιατρών ή κλινικών που νοσηλεύτηκε, εργαστηριακές εξετάσεις, το βιβλιάριο υγείας, τα φάρμακά που παίρνει κλπ).

Το ιατρείο λειτουργεί καθημερινά - εκτός Σαββάτου, Κυριακής και απογεύματος Τετάρτης - το πρωί 10,00 με 13,00 και το απόγευμα 18,00 με 21,00.

Οι συνεργαζόμενοι φαρμακοποιοί παρασκευάζουν τα ομοιοπαθητικά και φυτοθεραπευτικά φάρμακα / σκευάσματα στο Εργαστήριο Ομοιοπαθητικής και Φυτοθεραπείας.
Συνεργασία βεβαίως υπάρχει με όλους τους ήδη εκπαιδευμένους φαρμακοποιούς στην Ομοιοπαθητική και Φυτοθεραπεία ανά την Ελλάδα και οι οποίοι διαθέτουν στο φαρμακείο τους ομοιοπαθητικό ή και φυτοθεραπευτικό τμήμα. 

 

 

ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ/IRIDOLOGY

              "τα μάτια δεν είναι μόνον ο καθρέφτης της ψυχής, αλλά και του σώματος"
Ιριδολογία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την ανάλυση της ίριδας του ματιού, κυρίως για διαγνωστικούς σκοπούς (ιριδοδιάγνωση).Η ιστορία της αρχίζει 3000 χρόνια π.Χ. αλλά την συναντάμε και αργότερα στους Χαλδαίους, Αιγύπτιους, Κινέζους, Έλληνες (Ιπποκράτης) κλπ. Η σύγχρονη ιστορία της στο δυτικό κόσμο αρχίζει πολύ αργότερα με τον Ούγγρο Ignaz von Peczely (1826-1911) όπου όταν ήταν νεαρός, στη προσπάθειά του.. Περισσότερα...

 

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ/NUTRIOLOGY

" η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου η τροφή σου"
                                                         'Ιπποκράτης''  
Από αρχαιοτάτων χρόνων είναι γνωστή η βαρύτητα της αξίας της σωστής διατροφής και ο ρόλος της στην διατήρηση και στην αποκατάσταση της υγείας. Δίδονται διατροφικές συμβουλές αναλόγως του φυσιο-παθολογικού προφίλ κάθε ασθενούς, καθώς και εξατομικευμένη   Περισσότερα....ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ/OXIDANT STRESS

                         
Οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου είναι τα φυσιολογικά προϊόντα του μεταβολισμού του οξυγόνου και είναι απαραίτητες για την άμυνα του οργανισμού. Είναι άτομα ή μόρια που έχουν χάσει ένα ηλεκτρόνιο και γι' αυτό το λόγο γίνονται εξαιρετικά δραστικά επειδή έχουν την τάση να δεσμεύσουν άλλα άτομα ή μόρια (πρωτεΐνες, λιπίδια κλπ).Όταν όμως τα επίπεδα των ελευθέρων ριζών οξυγόνου υπερβαίνουν τα φυσιολογικά όρια, ... Περισσότερα....

Εργαστήριο

 
RocketTheme Joomla Templates