• 27 Ιανουαρίου, 2021
  • admin
  • 0

Η ύβρις στη κοινή λογική και στην επιστήμη

Απάντηση στα άρθρα της «ελευθεροτυπίας»

Θέλετε δημόσιο τον διάλογο και την επιστημονική αντιπαράθεση;

θα τον έχετε!

«Βαράμε το καταπονημένο γαϊδούρι για να ανεβεί την ανηφόρα, χωρίς να το ποτίζουμε – ταϊζουμε – ξεκουράζουμε»

Σαν να λέμε, δίνουμε στον ασθενή χημικές ουσίες – φάρμακα για να τον «κάνουμε καλά» χωρίς να λαμβάνουμε υπ΄ όψιν την κατάστασή του, καταπόνησή του, την αμυντική – αντιδραστική ικανότητά του.

Το ίδιο έκαναν και μερικές δεκαετίες πριν, με τις αφαιμάξεις μέχρι λιποθυμίας – θανάτου.

Όλα αυτά είναι επιστημονικά !!!

«Ο ασθενής απέθανε, η θεραπεία επέτυχε».

Η ύβρις της κοινής λογικής και της επιστήμης.

Στις ΗΠΑ, κατά μέσο όρο το χρόνο, 13,000 άνθρωποι πεθαίνουν από το AIDS, ενώ 113.000 πεθαίνουν από αντίδραση σε σωστό ή σε λάθος φάρμακο! (“secrets of the drugs industry” B. Hubbard). Στις ΗΠΑ, 225.000 θάνατοι το χρόνο είναι ιατρογενείς γενικώτερα (Institute of Medicine – Journal of American Medical Association – JAMA,2000, 284, 2184-5)

Το 1998 στις ΗΠΑ, οι θάνατοι από τον ίδιο λόγο, ήταν η τρίτη (3η) αιτία θανάτου ! Στις ΗΠΑ, 2.210.000 άτομα νοσηλεύονται το χρόνο από σοβαρές παρενέργειες φαρμάκων, και αυτό υπολογίζεται ότι είναι το 1/20 των όσων πάσχουν από παρενέργειες αλλά δεν προσέρχονται στο νοσοκομείο ! (JAMA 1998, 279: 1200-5)

Θέλετε κι άλλα «επιστημονικά» επιτεύγματα ; Έχουμε όσα θέλετε. Αρκεί να ρωτήσετε (εσείς οι δημοσιογράφοι που κάνετε «ρεπορτάζ» ?!).

Θέλετε να μιλήσουμε για το πώς γίνεται η έρευνα, πόσο καινούργια είναι τα νέα φάρμακα και γιατί κοστίζουν τόσο, πότε ανακαλύπτονται οι περισσότερες παρενέργειες και πότε αποσύρονται ; Θέλετε να μάθετε ποια είναι τα πραγματικά πειραματόζωα; γιατί η υγεία όλο χειροτερεύει και γιατί «μετατοπίζονται» σοβαρές ασθένειες σε μικρότερες ηλικίες ; Θέλετε να μάθετε ποιο είναι το ύψος των κερδών των φαρμακοβιομηχανιών ; ή τα «ψιλά» των γιατρών ;

 

Οι έμμισθοι ή άμισθοι, εκούσιοι ή ακούσιοι ή απλώς φιλοδωρούμενοι «υπάλληλοι» των φαρμακοβιομηχανιών, μοντέρνοι ιατροί (?!), έρχονται να αποκαταστήσουν την «επιστημονική αλήθεια» και να επισημάνουν στην, όντως αδιαφορούσα ή αγνοούσα την κατάσταση, ελληνική πολιτεία, τα κακώς κείμενα στα λεγόμενα «εναλλακτικά» ιατρικά συστήματα.

«Επιφανειακή, ατελής και με προφανή άγνοια του προβλήματος» οι επιτηρητές του ιατρικού – φαρμακοβιομηχανικού κατεστημένου, εξαπολύουν ύβρεις κατά θεραπευτικών συστημάτων καταξιωμένων στο χρόνο για αιώνες, όπως η Ομοιοπαθητική και ο Βελονισμός, αντί να σκύψουν και να εντρυφήσουν επιστημονικά.

Οι υπερεξειδικευμένοι διδάκτορες Πανεπιστημίων και καθηγητάδες του τύπου «γνωρίζω άριστα το φύλλο και άρα είμαι ο αδιαμφισβήτητος επιστήμων, αλλά

ουδόλως με ενδιαφέρει για το δάσος, ή έστω το δέντρο ή έστω το κλαρί πάνω στο οποίο φύεται το φύλλο», αγνοούν ακόμα και την ίδια τους την επιστημονική οικογένεια που ακολουθεί δειλά δειλά τις βασικές αρχές που υπερασπίζονται οι μη συμβατικές θεραπευτικές μέθοδοι (κυρίως η Ομοιοπαθητική και ο Βελονισμός) : Την ανάγκη για ολιστική προσέγγιση (βλέπε εξατομικευμένη θεραπεία που θα γίνεται μετά την αποκρυπτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος), τη συσχέτιση παθήσεων δέρματος με τις παθήσεις του βλεννογόνου του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού που τώρα πρωτοπαρατηρεί, τους εμβολιασμούς σαν ιδέα (ισοπαθητική), την αναγκαιότητα της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού – αμυντικού συστήματος κλπ. Είναι 3-4 από τις εκατοντάδες που έχουν να διδαχθούν καθήμενοι στα θρανία της Ομοιοπαθητικής και παραδοσιακή κινέζικης ιατρικής.

Αν θέλετε να μάθετε και να αντιπαραταχθείτε επιστημονικά, θα πρέπει να καθίσετε στα θρανία χρόνια ολόκληρα και να παρακολουθήσετε θεωρητικά (τους νόμους και τις αρχές που διέπουν την φύση του ανθρώπου, που αγνοείται ως όντως μηχανικοί ιστών ανθρώπων) και κλινική πράξη, από συναδέλφους σας ιατρούς, περιστατικά που ούτε ονειρεύεστε ότι μπορούν να επιτευχθούν με τις μεθόδους σας. Όχι διαβάζοντας ένα βιβλίο ή παρακολουθώντας ένα σεμινάριο να γίνεστε πολέμιοι όπως ακριβώς μερικοί που με τον ίδιο τρόπο γίνονται «θεραπευτές». Εκτός αν στην «έρευνά» σας αναφέρεστε σ’ αυτούς, τους «θεραπευτές» και η δημοσιογράφος παραπλανημένη εννοεί τον Βελονισμό και την Ομοιοπαθητική ως ιατρικά θεραπευτικά συστήματα. Τότε λυπάμαι για το επίπεδό της ψυχικής και νοητικής της υγείας. (Αν είναι έτσι, το ίδιο θα καταλάβαινε και θα κατηγορούσε την Χειρουργική σαν ιατρική πράξη, για τις 5-10 περιπτώσεις που ο χειρουργός έχει ξεχάσει το ψαλίδι μέσα στον ασθενή).

Αλλά επειδή τα πράγματα δεν νομίζω ότι είναι έτσι, αλλά ενσυνειδήτως καταφέρεστε εναντίον, θα συνεχίσω με σας αποδίδοντάς σας το χαρακτηρισμό των πλάνητων της αλήθειας και εξευτελισμού της λογικής και της επιστήμης.

Θεωρείτε τον κόσμο τόσο ανόητο που προσέρχεται στις μη συμβατικές θεραπευτικές μεθόδους, (συνήθως καταπονημένοι και εξαντλημένοι από τις μονομερείς, επανηλειμένες, πειραματικές σας χημικές παρεμβάσεις), ενώ εσείς, ως νέος Πάπας με το αλάθητο και το «καθολικό» (συμβατικό) ιατρικό κατεστημένο, γνωρίζετε τα πάντα ; Λιγότερη αλαζονεία δεν θα έβλαπτε εκ μέρους σας. Αν ανακαλύψατε (ανακάλυψαν, τα αφεντικά σας – η Φαρμακοβιομηχανία) την αυξανόμενη ζήτηση από τους ασθενείς των ήπιων κλασσικών μη συμβατικών θεραπειών και σπεύδετε τόσο σπασμωδικά, αντιεπιστημονικά και έντρομα να αντιδράσετε, μέχρι πού νομίζετε θα φτάσετε αν όχι στην αποκάλυψη της αλήθειας ; «Η κάθε αλήθεια περνάει τρία στάδια. Πρώτα γελοιοποιείται, μετά πολεμάται και τελικά γίνεται αποδεκτή ως αυτονόητη»…! (Shoepenhouer). Δεν γνωρίζετε ότι ήμαστε ήδη στο τρίτο στάδιο ; Ότι στην Ευρώπη ήδη επίσημα εξασκούνται και νομοθετούνται τα αποδιοπομπαία αυτά για σας ιατρικά συστήματα ;

«…και αύ το την κεφαλήν οίεσθαι αν ποτέ θεραπεύσαι αυτήν εφ’ εαυτής άνευ όλου του σώματος πολλήν άνοιαν είναι» λέει ο παπούς μας Πλάτων («Χαρμίδης»). Αλλά αυτός είναι Ελληνας δεν είναι εβραιοσιωνιστής, όπως άλλωστε και ο Ιπποκράτης — που το μόνο που γνωρίζετε είναι ότι ορκίζεστε στον όρκο του — «…Δια τα όμοια νούσος γίνεται, και διά τα όμοια προσφερόμενα εκ νοσευόντων υγιαίνονται…» (‘Περί Τόπων των κατά άνθρωπον’ κεφ.42, εκδ.Κάκτος) Αλλωστε και ο ιδρυτής της σύγχρονης κλασσικής ομοιοπαθητικής S.C.Hahnemann δεν ήταν μασώνος γι’ αυτό και η Ομοιοπαθητική πολεμήθηκε και πολεμάτε «…το ύψιστο ιδανικό της θεραπείας είναι η ταχεία, ήπια και μόνιμη αποκατάσταση της υγείας σε όλη της την έκταση, με το συντομότερο, ασφαλέστερο και αβλαβέστερο τρόπο…» («Όργανον»)

Άρα, ποιο το συμφέρον της επικερδέστερης βιομηχανίας ;

Μιλάτε για placebo! Αν το placebo (εικονικό φάρμακο) έχει ποσοστό θεραπείας 30-60%, γιατί δεν το χρησιμοποιείτε ; Έχετε φάρμακα με μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας ; Έχετε για παράδειγμα θεραπεύσει κεφαλαλγίες, κολίτιδες, αλλεργίες, ψωριάσεις, αρθρίτιδες κλπ, και θαρρείτε ότι θεραπεύονται όλα αυτά με placebo ; και αν ναι, γιατί δεν το κάνετε εσείς για ν’ έχετε και καλύτερα αποτελέσματα ;

Κάπου μιλήσατε για οικονομικά συμφέροντα. Θέλετε να το αναλύσουμε περαιτέρω ; «ο κόσμος το έχει τούμπανο, κι εσείς κρυφό καμάρι» λένε στο χωριό μου.

Όσο για την κατ΄ όνομα, απ’ ότι φαίνεται, «Ελευθεροτυπία», που συχνά αντιμετωπίζει αυτά τα ζητήματα εντελώς προβοκατόρικα, ή στη καλύτερη περίπτωση, απλώς πρόχειρα και μονόπλευρα, δημιουργώντας καχυποψία, αποπροσανατολισμό και άρρωστο σκεπτικισμό στο πλατύ κοινό, ας γίνει πιο αντικειμενική, επιτρέποντας την αυτούσια δημοσίευση της άλλης άποψης και όχι παραθέτοντας αποσπασματικά ρήσεις και κάνοντας ειρωνικά σχόλια εκ του πονηρού. Δεν την τιμάει ούτε την ίδια, ούτε όλους εμάς που την διαβάζουμε από τότε που «γεννήθηκε» για να υπηρετεί ότι σημαίνει το όνομά της.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής Δυτικής Ελλάδος

Έκπληξη, απορία αλλά και θυμό προκάλεσαν τα δύο «ρεπορτάζ» της δημοσιογράφου σας κας Ρουλας ………σχετικά με την αντιμετώπιση των παραδοσιακών, κλασσικών, μη συμβατικών ιατρικών μεθόδων, της Ομοιοπαθητικής και του Βελονισμού. Ειρωνευόμενη τους υποστηρικτές τους, παραπληροφορώντας με αποσπασματικές ρήσεις τους από την μια και υποστηρίζοντας τους δήθεν ερευνητές – συκοφάντες μιας άγνωστης έκθεσης ανθρώπων άσχετων με το αντικείμενο από την άλλη, διερωτάται κανείς αν πρόκειται για υιοθέτηση νέας μορφής δημοσιογραφίας από την «Ελευθεροτυπία».

Ή μήπως πρόκειται για καλοστημένη εκστρατεία, έντρομων άμισθων ή έμμισθων ή απλώς φιλοδωρούμενων «υπαλλήλων» της φαρμακοβιομηχανίας, που αν και είναι η επικερδέστερη βιομηχανία, βλέπει με ανήσυχο μάτι την όλο και αυξανόμενη ζήτηση του κόσμου για «εναλλακτικές» μεθόδους θεραπείας ;