• 12 Μαρτίου, 2021
  • admin
  • 0

ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ Άφοβο σε κάθε ΑΣΘΕΝΕΙΑ, σε κάθε ΙΟ

Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, δεν έχει σχεδόν ποτέ δυσκολία να αντιμετωπίσει καμία εισβολή και όταν συμβεί ανταποκρίνεται πάντα επιτυχώς. Αυτοοργανώνεται αυτόματα και στρέφει κάθε παθολογική μεταβολή προς την φυσιολογική λειτουργία του, επαναφέροντας τον οργανισμό στην κατάσταση ομοιοστασίας.

Για να έχουμε δυνατό ανοσοποιητικό χρειάζονται δύο βασικές προϋποθέσεις:
Το Πρώτο σκέλος προϋποθέσεων είναι:

Η καθαρή, υγιεινή και ισορροπημένη Διατροφή, το Καθαρό Νερό, ο Καθαρός αέρας (αποφυγή ή μείωση Έξεων: κάπνισμα, αλκοόλ κλπ), η αποφυγή ή μείωση Χημικών Φαρμάκων κ.ά. τοξινών, η Ακτινοβολία, ο Καλός Ύπνος, η Σωματική Άσκηση, η Καθαριότητα, η Κοινωνικότητα, η Ψυχαγωγία, η Συναισθηματική ισορροπία, η Ελευθερία.

Το Δεύτερο σκέλος, (καθώς το πρώτο σκέλος γίνεται όλο και πιο δύσκολο στα αστικά κέντρα) είναι:

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού με φυσικές θεραπείες (Ομοιοπαθητική, Φυτοθεραπεία, Βελονισμός κ.ά.), καθώς και με την πρόσληψη ουσιών απαραίτητων που συνήθως είναι μειωμένες λόγω του αναγκαστικά( σύγχρονου τρόπου ζωής.
Τέτοιες φυσικές ουσίες είναι οι Βιταμίνες, τα Μέταλλα-ιχνοστοιχεία, τα θεραπευτικά φυτά κ.ά.

Καθότι οι φυσικές θεραπείες (Ομοιοπαθητική, Φυτοθεραπεία κλπ) απαιτούν προσέλευση σε εξειδικευμένο ιατρό και εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση, εδώ θα αναφερθώ μόνο στις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα-ιχνοστοιχεία, που μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί και να λάβει από σχεδόν οποιοδήποτε φαρμακείο ή ειδικό κατάστημα.

Κυρίαρχη βιταμίνη (και λόγω συγκυρίας της τρέχουσας ίωσης – SARS-CoV-2) αναδεικνύεται η ΒΙΤΑΜΙΝΗ-D.
Τα τελευταία 5-10 χρόνια, έχουν γίνει μελέτες που εξέπληξαν την επιστημονική κοινότητα που εντρύφησε στο θέμα, ανακαλύπτοντας ότι εκτός από τις γνωστές λειτουργίες της – μεταβολισμό του ασβεστίου κλπ – αναδείχτηκαν νέες σημαντικές λειτουργίες και άρα η γέννηση της αναγκαιότητας χορήγησής της σε σοβαρότατες παθήσεις. Παθήσεις όπως ο καρκίνος, η σκλήρυνση κατά πλάκας, τα αυτοάνοσα, ο διαβήτης, τα καρδιαγγειακά, το Αλτσχάιμερ, η κατάθλιψη ΚΑΙ οι μολυσματικές ασθένειες.
Η Βιταμίνη–D πρέπει να λαμβάνεται απ’ όλους στη σημερινή συγκυρία και ιδιαίτερα από άτομα με ανεπάρκεια και ηλικιωμένους. Θα έπρεπε να διανέμεται δωρεάν από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
Ένα άλλο σημαντικό όπλο, για την θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος, είναι ο ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ (Zinc). Εμπλέκεται σε εκατοντάδες θεμελιώδεις λειτουργικές αντιδράσεις του οργανισμού ενισχύοντας ορμόνες και ένζυμα. Είναι ένα εργαλείο ενισχυτικό της ανοσοποίησης και της μείωσης του κινδύνου ιογενών λοιμώξεων.

Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ-C, είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό των κυττάρων, που συμμετέχει σε πάρα πολλές βιολογικές λειτουργίες, όπως και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Η ΕΧΙΝΑΚΕΙΑ (Echinacea) είναι το θεραπευτικό φυτό για την διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος και θεωρείται το φυτικό αντιβιοτικό. Χρησιμοποιείται κυρίως κατά την εμφάνιση των συμπτωμάτων μιας λοίμωξης ή οποιασδήποτε φλεγμονώδους κατάστασης.

Ο ΧΑΛΚΟΣ (Cu) και άλλα Μέταλλα-ιχνοστοιχεία και Βιταμίνες, θεωρούνται επίσης απαραίτητα για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού.
Γι’ αυτό συνιστάται η λήψη συμπληρωμάτων που περιέχουν τέτοια στοιχεία αναγκαία για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ

ΒΙΤΑΜΙΝΗ – D 2.000-4.000iu, μία την ημέρα προληπτικά και εργαστηριακός έλεγχος των επιπέδων της για να αποφασιστεί μεγαλύτερη ή μικρότερη δόση.
Προσοχή, όλοι όσοι έχουν εργαστηριακά επιβεβαιωμένα χαμηλά επίπεδα επιβάλλεται ενισχυμένη άμεση λήψη.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ – C 1000mg, μία την ημέρα προληπτικά και πολλαπλασιασμός της σε περίπτωση έναρξης οποιασδήποτε λοίμωξης

ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ (Zinc) 30-40mg σε διακοπτόμενους χρόνους, εκτός κι αν παίρνεται κι άλλα μέταλλα-ιχνοστοιχεία.
Προσοχή, όλοι όσοι έχουν εργαστηριακά επιβεβαιωμένα χαμηλά επίπεδα επιβάλλεται ενισχυμένη άμεση λήψη.

ΕΧΙΝΑΚΕΙΑ (Echinacea) 1000mg (250mg τιτλοδοτημένα), τρεις φορές την ημέρα, για 4-5 μέρες.

Ένα ΠΟΛΥ-ΜΕΤΑΛΛΟ-ΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΟ σκεύασμα την ημέρα, για να συμπεριληφθούν και άλλα στοιχεία όπως άλλες βιταμίνες, Κερσετίνη (Quercetin), Χαλκός, Σελήνιο, Σίδηρος, Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Μαγκάνιο, Ω-3&6 λιπαρά κλπ.

Μην φοβάστε!
Μην φοβάστε τον ιό!

Το ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ είναι η βάση όλων των φυσικών θεραπειών. Και μια θεμελιώδης διαφορά με την χημική ιατρική, αποτυπώνεται στη ρήση: «Δεν υπάρχουν ασθένειες, αλλά ασθενείς».

Με τον ίδιο ιό στο σώμα τους, άλλοι δεν τον καταλαβαίνουν καθόλου κι άλλοι πεθαίνουν.

«Το μικρόβιο δεν είναι τίποτα, το “έδαφος” είναι το παν» (Antoine Bechamp)

 

Πάνος Κατσακιώρης
Ιατρός (MD, DIHom, IACH, DAc)
Ομοιοπαθητικής, Φυτοθεραπείας, Βελονισμού
www.kefide.gr  katsakiorisp@gmail.com
www.fiveact.com.gr  panoskatsakioris@fiveact.com.gr