• 18 Ιανουαρίου, 2021
  • admin
  • 0

Φυσική κτηνιατρική

Όπως όλοι μας έχουμε αντιληφθεί, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον και η φροντίδα, κυρίως, για τα κατοικίδια ζώα.

Τα ζώα, είναι ζωντανοί οργανισμοί, κι όπως όλα τα έμβια όντα, έχουν τα ίδια δικαιώματα όλων όσων μοιράζονται τη ζωή πάνω στη γη. Όταν διαταράσσεται η φύση τους, όταν αρρωσταίνουν, έχουν ανάγκη από την βοήθειά μας, εκτός βεβαίως της βοήθειας που ενστικτωδώς ανακαλύπτουν από μόνα τους στη φύση. Όταν υποφέρουν, έχουν συμπτώματα, ανάλογα των ανθρώπων, με κάποιες βεβαίως διαφορές. Άλλα είναι εμφανή κι άλλα μη εκφρασμένα. Δεν θα σου εκφραστεί λεκτικά, αλλά θα στο δείχνει η συμπεριφορά του. Το βλέπεις, το παρατηρείς, το αφουγκράζεσαι.

Πολλοί από εμάς τους ιατρούς της φυσικής θεραπευτικής, έχουμε κουράρει πολλές περιπτώσεις ασθενών ζώων, αν και δεν είμαστε κτηνίατροι. Κι αυτό βέβαια γίνεται είτε λόγω έλλειψης ομοιοπαθητικού κτηνιάτρου που να καλύπτει της ανάγκες της περιοχής, είτε λόγω της εμπιστοσύνης που έχουν αποκτήσει οι ασθενείς μας από την εμπειρία της θεραπείας στον εαυτό τους. Ωστόσο, και στα ζώα, τα αποτελέσματα είναι θετικά έως πολλές φορές εντυπωσιακά.

Το ιστορικό παίρνεται με την παρατήρηση και με τις πληροφορίες που μας δίνει ο επιμελητής του («ιδιοκτήτης») και ο κτηνίατρός του.

Έχουν αντιμετωπιστεί περιπτώσεις: Υπερκινητικότητας, Επιθετικότητας, Φοβιών, Αλλαγής Συμπεριφοράς λόγω Τρόμου, Κατάθλιψης, Πένθους, Απογοήτευσης (χωρισμός ή απώλεια του επιμελητή – «αφεντικού»), Λοιμώξεων αναπνευστικού, γαστρεντερικού, ουροποιητικού, Τοπικών φλεγμονών, Δερματίτιδας, Περιγεννητικών λοιμώξεων μεγάλων μη οικόσιτων ζώων (αγελάδες, πρόβατα) κ.ά.

Φυσικά ποτέ δεν αγνοούμε τον ενδελεχή έλεγχο από τον εξειδικευμένο Κτηνίατρο (κλινική εξέταση, εργαστηριακές εξετάσεις, κληρονομικότητα, φάρμακα κλπ), τον λαμβάνουμε πλήρως υπόψιν και παρέχουμε παράλληλα ή αυτοτελώς την φυσική υποστήριξη-αγωγή προς το πάσχον ζώο.

Χορηγούνται Ομοιοπαθητικά φάρμακα και Φυτοθεραπευτικά σκευάσματα ή/και συμπληρώματα βιταμινών-ιχνοστοιχείων, χωρίς παρενέργειες και με μεγάλη αποτελεσματικότητα σε όλες τις αντιστρεπτές βλάβες του κάθε οργανισμού.