• 27 Ιανουαρίου, 2021
  • admin
  • 0

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΙΔΗΡΟΥ

Κατάλληλες τροφές απορροφήσιμου σιδήρου είναι :

α) ΛΑΧΑΝΙΚΑ ελαφρώς ΒΡΑΣΜΕΝΑ, όχι ΩΜΑ.

(να αποφεύγεται το Μπλέντερ, μειώνει τη διαθεσιμότητα σε σίδηρο)

ΛΑΧΑΝΟ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ (και το ωμό), ΟΛΑ τα ΠΡΑΣΙΝΑ λαχανικά

β) ΟΛΑ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ (ιδιαίτερα φακές + φασόλια)

γ) Από Φρούτα τα ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ (τον περισσότερο) και τα ΣΤΑΦΥΛΙΑ,

δ) ΩΜΟΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ, ΞΗΡΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ