• 16 Φεβρουαρίου, 2021
  • admin
  • 0

ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΙΣΜΟΣ και ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΙΣΜΟΣ και ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

«….άλλα πρέπει να τα θεραπεύει κανείς με τα αντίθετά τους ανάλογα με τη φύση τους και την αιτία τους και άλλα πρέπει να τα θεραπεύει με τα όμοιά τους ανάλογα με τη φύση τους και την αιτία τους” (Ιπποκράτης, “Περί τόπων των κατά άνθρωπον”, κεφ.42, εκδ. Κάκτος)

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ΑΛΛΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ: Η ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Είμαι βέβαιος, ότι σε μερικές δεκαετίες, η Χημική Ιατρική θα έχει εκπέσει του θρόνου της, (τουλάχιστον στις συνειδήσεις των ανθρώπων και αυτό θα αποτελέσει πονοκέφαλο για το κερδοσκοπικό και μόνο ρόλο της φαρμακοβιομηχανίας). (Να μην ξεχνάμε, ότι είναι η τρίτη αιτία θανάτου, τουλάχιστον στις ΗΠΑ). Θα την χλευάζουν ως τον πλέον άκρατο κομπογιαννιτισμό. Όπως τις αφαιμάξεις και άλλες – αστείες σήμερα – πρακτικές στις αρχές του 20 αιώνα… αλλά που είχαν κι αυτές τους αδιαμφισβήτητους καθηγητάδες τους, τις αυθεντίες τους και τους θερμούς υποστηριχτές τους στην εποχή τους!…

Έχω πει πολλές φορές, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών, θα έπρεπε να είναι Ομοιοπαθητικοί, ολιστικοί γενικοί γιατροί (στο 70%) και οι υπόλοιποι όλες οι άλλες ειδικότητες.
Αυτό γιατί η Ομοιοπαθητική είναι ένα θεραπευτικό σύστημα που λόγω της αποτελεσματικότητας της, αντέχει στο χρόνο (πλέον από 200 χρόνια σύγχρονα, εκτός της αρχαιότητας, χωρίς καμία απόσυρση φαρμάκων = ασφαλής) και λόγω του ότι βασίζεται σε αναλλοίωτους φυσικούς νόμους και αρχές, στο πείραμα κι απόδειξη και αγκαλιάζει θεραπευτικά όλη τη ψυχο-παθολογία.

ΑΛΛΟΠΑΘΗΤΙΚΗ: Η ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΔΕΚΑΝΙΚΙ

Η χημική, μοντέρνα, καθεστηκυία ιατρική (κάποιοι την ονομάζουν κλασσική ιατρική= λάθος, καμία σχέση), αντιγράφοντας δραστικά μόρια φυσικών ουσιών παρασκευασμένα τεχνικώς στο εργαστήριο για καταστολή των συμπτωμάτων, έχει κυρίως κίνητρο το κέρδος των παρασκευαστικών εταιριών, δεν μπορεί να θεραπεύσει (ίαση). Στηρίζεται μόνον στην αντιδραστική – ανοσολογική ικανότητα του οργανισμού, αλλά με προοπτική την μη εξάλειψη της αιτίας της ασθένειας του οργανισμού, αλλά στη πρόσκαιρη καταστολή των συμπτωμάτων.
Αυτή η πρακτική, έχει αποδειχθεί (και θα διατρανωθεί στο μέλλον) μικροπρόθεσμη, φαινομενικά θεραπευτική, αλλά που στο βάθος αποτελεί την αιτία της δημιουργίας χρόνιων προβλημάτων – διαταραχών – ασθενειών (βλέπε την έξαρση χρόνιων ασθενειών στο δυτικό κόσμο: αλλεργίες, αυτοάνοσα, καρκίνος κλπ).

Αυτό γιατί μια δράση που ανακαλύπτει ένας ερευνητής στο εργαστήριο προς ένα σύμπτωμα, (ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί και άλλες δράσεις = παρενέργειες) οδηγεί στην καταστολή μεν του συμπτώματος, δημιουργεί όμως μικρές ή μεγάλες άγνωστες ή και γνωστές πλέον βλάβες σε άλλα συστήματα και στην όλη ομοιοστασία του οργανισμού – στροφή σε άλλη παθολογία.
(Αλλά αυτό είναι και ο αυτοσκοπός των φαρμακευτικών εταιρειών: η εμπορευματοποίηση της ασθένειας και το κέρδος από την μη ίαση, την ανάγκη για επαναληψημότητα των φαρμάκων και την εξάρτηση απ’ αυτά)

(είναι οι γιατροί ασυνειδήτως ντήλερς ?). Όσες έρευνες – μελέτες προσπάθησαν ή προσπαθούν (από αφελείς ή κυρίως από στρατευμένους από την φαρμακοβιομηχανία «ερευνητές») να υποτιμήσουν τα θεραπευτικά αποτελέσματα της Ομοιοπαθητικής, είναι άκυρες, γιατί προσκρούουν στην ερευνητική πρακτική – πείραμα: ασθένεια – σύμπτωμα = φάρμακο (αλλοπαθητική προσέγγιση) και όχι στο ασθενής = φάρμακο (ομοιοπαθητική ολιστική προσέγγιση).

Δηλαδή, δεν μπορείς να κάνεις συγκριτική μελέτη π.χ. για κεφαλαλγίες δίνοντας παρακεταμόλη (depon, panadol κλπ) ή ακετυλοσαλικυλικό οξύ (ασπιρίνη) ή άλλο αναλγητικό, με ένα ή δύο, κάποιο, από τα 100 περίπου Ομοιοπαθητικά φάρμακα που μπορούν να θεραπεύσουν την κεφαλαλγία, επιλεγμένο ανάλογα με την ιδιαιτερότητα – ολιστική διερεύνηση του κάθε ασθενούς, συγχρόνως με την βελτίωση της γενικής υγείας του.

Η ΦΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΠΑΘΗΤΙΚΗ?

Ναι. Είναι ο προπομπός της χημικής αλλοπαθητικής ιατρικής. Απ’ αυτή δανείστηκαν τα δραστικά μόρια μιας φυσικής ουσίας και το απομόνωσαν εργαστηριακά, το πατένταραν και το πουλάνε. Ωστόσο, η φυτοθεραπεία, είναι συγγενής στην ανθρώπινη φύση, πολλές φορές δεν καταστέλλει, αλλά υποβοηθά την αμυντική αντίδραση του οργανισμού κι αυτό το βλέπουμε σε παράλληλες θεραπείες με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Απλώς, χρειάζεται γνώση και εμπειρία.

Εν κατακλείδι, χωρίς να υποτιμώ την χρησιμότητα της αλλοπαθητικής (και ιδιαίτερα των θεραπειών υποκατάστασης, εργαστηριακής – απεικονιστικής δυνατότητας και χειρουργικής), θεωρώ πως η Ομοιοπαθητική έχει το πλεονέκτημα της θεραπείας – ίασης, ενώ η αλλοπαθητική την βοηθητική, συντηρητική δράση. Και όταν τελειώνει ο ρόλος, η δυνατότητα της Ομοιοπαθητικής, της Φυσικής Ιατρικής, τα δεκανίκια είναι σαφώς απαραίτητα για την επιβίωση.
https://spasmenoparathyro.me/goldman-sachs-stop-medicine/
http://redlineagrinio.gr/…/56268-farmaki…
http://www.thedailybell.com/…/why-does-modern-medicine…/
https://www.globalresearch.ca/drug-induced…/5626283
http://www.iefimerida.gr/…/guardian-%CF%86%CE%AC%CF%81…
http://redlineagrinio.gr/…/6746-enallaktiki…
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1371515549629963&set=gm.1252171694908786&type=3&theater&ifg=1

 

Πάνος Κατσακιώρης

Ιατρός

Ομοιοπαθητικής – Βελονισμού – Φυτοθεραπείας www.kefide.gr , pkatsakioris@gmail.com